Teorijski okvir razvoja matematičkih pojmova u dječjem vrtiću = Theoretical framework for the development of mathematical concepts in kindergarten - Marendić, Zora (Array, 2009)
Razvoj matematičkih pojmova u predškolskoj dobi predstavlja snažno sredstvo dječjeg spoznajnog razvoja i razvoja svih drugih aspekata njegove ličnosti. Ostvarivanje razvojnih ciljeva i zadataka u suvremenom predškolskom kurikulu sa aspekta razvoja matematičkih pojmova zahtijeva dobro poznavanje osnovnih karakteristika razvoja predškolskog djeteta, načina na koji ono uči i prirodu svakog pojedinom matematičkog pojma koji se formira u ovoj dobi. U ovom radu govori se o osnovnim karakteristikama dječjeg spoznajnog razvoja u funkciji razvoja matematičkih pojmova i karakteristikama učenja predškolskog djeteta