Fun and effectiveness in the school class - Chalkiadaki, Ava (Array, 2009)
Ovaj članak želi doprinijeti raspravi o visokokvalitetnoj i djelotvornoj školi koju učenici i njihovi učitelji vole i u kojoj su svi zadovoljni. U sklopu toga, članak predstavlja filozofi ju, ciljeve, metodologiju i poticajne rezultate programa istraživanja provedenog na Sveučilištu u Ateni pod naslovom "Kad Robinson Crusoe sretne Harryja Pottera…", a koji je planiran nakon uzimanja u obzir složene i teške situacije u šestom razredu osnovne škole te stremljenja prema sretnoj, zabavnoj i kreativnoj školskoj godini koja će pružiti i učinkovite mogućnosti učenja svim učenicima i učiteljima sudionicima programa. Uspjeh programa, koji je proveden u 25 osnovnih škola, omogućuje donošenje zaključka kako zaista postoje načini na koji škola može biti kako zabavna tako i učinkovita te da škola s kojom se i učenici i učitelji mogu poistovjetiti i koju mogu smatrati svojom nije utopijska misao.