Influence of marketing on the selection of a secondary school - Malešević, Dane (Array, 2009)
U radu su predstavlјeni rezultati empirijskog istraživanja o mogućem uticaju organiziranog marketinga na izbor srednje škole, odnosno na opredjeljenja učenika za neku od profesija za koje se osposobljava u srednjoj školi. U istraživanju je korištena metoda teorijske analize i anketiranje pomoću upitnika, koji je konstruiran za potrebe ovog istraživanja. Uzorak ispitanika predstavlja 555 učenika iz 9 osnovnih škola s područja općine Gradiška i 154 učenika prvog razreda Tehničke škole iz istog grada u Bosni i Hercegovini. Neke otkrivene činjenice i argumenti upućuju na zaključak da je organizirani marketing utjecao na stavove učenika i izbor srednje škole od strane učenika osnovne škole