Iodine supplementation in pregnancy - Borić, Marta, liječnica (Array, 2009)
Nedostatak joda može zahvatiti bilo koju dobnu skupinu, ali je ta opasnost osobito visoka kod trudnica i djece. Dostatan unos joda u prehrani kroz cijelo razdoblje trudnoće je veoma važan zbog promjena koje nastaju u kretanju majčinih hormona štitnjače tijekom trudnoće i mogućih negativnih učinaka nedostatka joda na dijete. Stoga su Svjetska zdravstvena organizacija, Fundacija za djecu Ujedinjenih naroda i Međunarodni savjet za kontrolu bolesti uzrokovanih nedostatkom joda predložili unos joda prehranom tijekom trudnoće od 200-300 µg/dan kako bi se nadoknadile povećane potrebe za T4 kod trudnica