Mladi: problem ili resurs, Vlasta Ilišin i Furio Radin (ur.), Institut za društvena istraživanja u Zagrebu, 2007. : [prikaz] - Gvozdanović, Anja (2009)
Vrijednost ove knjige ne nalazimo samo u njenoj besprijekornoj znanstvenoj analizi koja obuhvaća komparaciju mladih i starijih, longitudinalno proučavanje više aspekata života mladih te dosljedno provjeravanje utjecaja odabranih socijalnih obilježja mladih na ispitivane fenomene. Naime, ova knjiga je sjajan izvor podataka i njihovih interpretacija kako za društvene znanstvenike i studente tako i za policy makere, odnosno za stvaranje novih i efi kasnih javnih politika koje bi obuhvaćale socijalne, zdravstvene, radne, obrazovne i odgojne dimenzije, a čija bi uloga prvenstveno bila da mladima omogući okvir unutar kojega se mogu dokazati kao resurs suvremenog hrvatskog društva