Slovenian employers and the challenge of the longer working life - Ograjenšek, Irena (Array, 2009)
Ciljevi ovog rada su (1) analizirati stavove slovenskih poslodavaca prema starijim radnicima u kontekstu procesa starenja i reforma na tržištu rada i (2) predložiti mjere i inicijative koje bi potaknule poslodavce da zadrže starije radnike i pomogle radnicima da ostanu aktivni. Kako bismo procijenili stavove slovenskih opslodavaca u pogledu zapošljavanja starijih radnika, koristimo empirijske podatke iz istraživanja 200 slovenskih poduzeća. Upitnik je usporediv sa sličnim međunarodnim upitnicima. Podaci su analizirani uz korištenje niza bivarijantnih i multivarijantnih tehnika.