Off-the-job activities and well-being in healthcare professionals - Prizmić-Larsen, Zvjezdana (Array, 2009)
Cilj istraživanja bio je utvrditi povezanost između aktivnosti koje se obavljaju u slobodno vrijeme i subjektivnog blagostanja kod zdravstvenih djelatnika. Na uzorku od 185 zdravstvenih djelatnika iz tri zdravstvene ustanove u Hrvatskoj primijenjen je upitnik o zadovoljstvu s obzirom na mogućnost da se u slobodno vrijeme obavlja 15 pojedinačnih aktivnosti te nekoliko mjera subjektivnog blagostanja: životno zadovoljstvo, osjećaj sreće i zadovoljstvo poslom. Regresijskim analizama ispitan je utjecaj zadovoljstva mogućnošću da se u slobodno vrijeme obavljaju različite aktivnosti na svaku od mjera subjektivnog blagostanja. Rezultati su pokazali općenito da su ispitani zdravstveni djelatnici najzadovoljniji mogućnošću da u slobodno vrijeme obavljaju aktivnosti vezane uz obiteljski život (bavljenje djecom, provođenje vremena sa supružnikom ili partnerom, kupovanje za potrebe domaćinstva), a najmanje zadovoljni mogućnošću sudjelovanja u različitim organizacijama, rekreativnog vježbanja i praćenja dnevnih događaja u medijima