Iraq war (2003-) : was it morally justified? - Antić, Miljenko, politolog (Array, 2009)
U ovom se članku, nakon objašnjenja teorije pravednog rata, ustvrđuje da invazija na Irak pod vodstvom SAD-a nije bila moralno opravdana. Potom se obrazlaže zašto demokratizacija ne može biti opravdanje za agresiju ni s pravnoga ni s etičkoga gledišta. Povrh toga u članku se tvrdi da je nemoralnost rata bila ključan čimbenik jer je uzrokovala nisku razinu javne potpore ratu te su iz toga proizašli američki vojni neuspjesi i neuspjeh drugih koalicijskih snaga u Iraku. Autor na koncu zaključuje kako je Irački rat pokazao da ne živimo u unipolarnom sustavu međunarodnih odnosa i da je prije rata u Iraku moć SAD-a bila precijenjena