Koštani tumori u djece - Seiwerth, Sven (Array, 2009)
Koštani tumori općenito, a napose u djece, relativno su rijetki, no u dječjoj populaciji velika većina ovih tumora je zloćudna. Tijekom posljednjih tridesetak godina došlo je do velikog napretka u poznavanju i liječenju koštanih sarkoma u djece. Prije svega, znatno su se poboljšale prognoza i kakvoća života oboljelih, zahvaljujući razvoju učinkovite adjuvantne i neoadjuvantne kemoterapije te usavršavanju kirurških tehnika i iradijacijske terapije, kao i napretka dijagnostičkih tehnika za utvrđivanje proširenosti bolesti i postojanja metastaza. Sve ovo moralo je pratiti i usavršavanje ili barem prilagođavanje patomorfološke dijagnostike. Uloga patologa u zbrinjavanju bolesnika s koštanim promjenama kompleksnija je nego u većini ostalih područja. U ovom pregledu dane su najvažnije značajke pristupa morfološkoj dijagnostici koštanih tumora, uz osvrt na specifičnosti u dječjoj populaciji