Istraživanje nekih aspekata rane intervencije u djetinjstvu - Košiček, Tena (Array, 2009)
Rano djetinjstvo najkritičnije je razdoblje u razvoju svakog djeteta jer je iznimno važno za stjecanje ranog iskustva i razvoja mozga u cijelosti. Klinička iskustva pokazala su da se ranom intenzivnom primjenom programa stimulacije mogu postižu veliki rezultati. Problem opisanog istraživanja odnosi se na brojne prepreke koje priječe sustavno i potpuno provođenje rane intervencije u Hrvatskoj. Cilj istraživanja bio je ispitati odjeke suvremenih zbivanja rane intervencije na podru ju Zagreba te provjeriti informiranost mladih roditelja koji nisu direktno pogođeni ovim problemom. Istraživanjem su obuhva!ena 82 roditelja djece s teškoćama u razvoju iz različitih udruga, ustanova i centara na području Grada Zagreba te 200 roditelja djece tipičnog razvoja iz redovnih vrtića Grada Zagreba. Dobiveni rezultati ukazuju na nezadovoljstvo roditelja djece s teškoćama u razvoju pravovremenoš!u i kvalitetom informiranja o mogućim tretmanima i rehabilitaciji djeteta kao i suradnjom među stručnjacima različitih struka