Stavovi majki prema slušno oštećenoj djeci - Dulčić, Adinda (Array, 2009)
Stavovi su važan dio osobnosti jer usmjeravaju ponašanje subjekta. Stavovi roditelja prema djetetu stečeni su u interakciji roditelja sa socijalnom okolinom i s djetetom. Stavovi roditelja djece s oštećenim sluhom rezultat su također interakcije roditelja, djeteta i okoline. Ovim istraživanjem željelo se ispitati razlike u stavovima majki prema slušno oštećenom djetetu. U tu svrhu ispitana su 4 uzorka ispitanika. Tri uzorka ispitanika činile su majke slušno oštećene djece koja pohađaju različite rehabilitacijske programe i koja su za to vrijeme smještena u domu, u vlastitoj obitelji ili obitelji udomitelja. Četvrti uzorak činile su majke čujuće djece koja pohađaju redovitu školu i žive u vlastitim obiteljima. Robustnom diskriminativnom analizom utvrđene su razlike između uzoraka. Dobivene su tri diskriminativne funkcije na kojima se ispitanici statistički značajno razlikuju (1%) u prostoru 42 indikatora stavova. Nastale razlike u stavovima majki vjerojatno su odraz njihovih različitih iskustava u odnosu na programe rehabilitacije i način smještaja njihove djece za vrijeme provođenja rehabilitacijskih programa