Novosti u liječenju malignih limfoma - Konja, Josip (Array, 2009)
Maligne bolesti su jedan od vodećih uzroka smrti djece u Europi i Americi. Desetak posljednjih godina učinjen je bitan napredak, kako u dijagnostici tako i njihovom liječenju, osobito u liječenju malignih limfoma. Uvođenjem novih metoda liječenja (nove kombinacije citostatika, zračenja, kirurškog zahvata, monoklonskih antitijela te transplantacije koštane srži) i u ovih bolesnika danas je moguće postići visoki postotak dugotrajnih remisija i izlječenja