Dugoročna kontrola nakon ortogradne i kirurške revizije jedne apikotomije i prekrivanja perforacije s MTA - Georgi, Marco (Array, 2009)
U ovdje dokumentiranom slučaju se prikazuje mogućnost dugoročnog održanja zuba na primjeru jednog premolara s velikim oštećenjima. Radi se o prethodno endodontski liječenom, reseciranom zubu. Isti je bio opskrbljen nadogradnjom, prilikom čije preparacije je došlo do lateralne perforacije. Terapija se sastojala od uklanjanja korijenskog kolčića i zatvaranja perforacije s mineral trioksidnim agregatom (MTA), kao i od revizije punjenja korijenskog kanala u kombinaciji s mikrokirurškom naknadnom resekcijom i uklanjanjem stranih tijela s bukalnog korijena. Dugoročna kontrola u trajanju od preko sedam godina demonstrira dobro cijeljenje usprkos inicijalno upitnoj prognozi