Oštećenja središnjeg živčanog sustava - Horvatić, Jasminka, psihologinja (Array, 2009)
Motorički poremećaji podrazumijevaju skupinu poremećaja fine i grube motorike i/ili balansa tijela, koji stvaraju teškoće u svakodnevnim funkcionalnim aktivnostima. Motorički poremećaji također podrazumijevaju ispodprosječno tjelesno funkcioniranje različite fenomenologije i etiologije. Etiološki faktori motoričkih poremećaja mogu se podijeliti u četiri osnovne skupine: oštećenja lokomotoričkog aparata; oštećenja središnjeg živčanog sustava; oštećenja perifernog živčanog sustava; oštećenja nastala kao posljedice kroničnih somatskih oštećenja ili kroničnih bolesti drugih sustava. U ovom radu su prikazani etiološki faktori, kliničke slike i mogućnosti rehabilitacije osoba s oštećenjima središnjeg živčanog sustava