Bezmetalni korijenski kolčići : kliničko dokazivanje u stomatološkoj svakodnevnici - Paul, Stefan J. (Array, 2009)
Bezmetalni korijenski kolčići postaju sve omiljeniji zahvaljujući rastućoj uporabi potpuno keramičkihrestauracija. Korijenski kolčići omogućuju bolju retenciju za nadogradnju te raspodjeljuju nastalezvačne sile uzduž granične površine na preostalo tvrdo zubno tkivo. Sivkasto prosijavanje namarginalnom rubu gingive uvjetovano korijenskim kolčićima koji sadrže metal se može izbjećiuporabom bezmetalnih korijenskih kolčića. Na temelju dvaju primjera slučajeva se opisuje kliničkipostupak prilikom opskrbe zubi s cirkon-oksidnom odnosno kolčićima od staklenih vlakana