Implantat ili endodontsko liječenje? : Je li (navodno) bolje neprijatelj dobrome? - Weiger, Roland (Array, 2009)
Implantat predstavlja u prenesenom smislu izazov za sve zahtjevne postupke održanja zubi, kao npr. endodontsko liječenje ili reviziju. Na pitanje je li u specifičnoj situaciji prikladniji implantat ili endodontsko liječenje samo se može na nedovoljan način odgovoriti na temelju stopa uspjeha i vjerojatnosti preživljavanja – pogotovo zbog toga što se uspjeh i neuspjeh u endodonciji i implantologiji različito definiraju, te je stoga otežana valjana usporedba. Postoji mnoštvo parametara koji se odnose na zube i pacijente koji se moraju uzeti u obzir prilikom donošenja odluke. Načelno je potrebna individualna procjena svakog slučaja kojoj treba dati prednost u odnosu na povođenje za prosječnim vrijednostima što bi se na prvi pogled činilo logičnim pristupom