Kombinacija CAD/CAM-a i tehnologije tlačenja za izradu restauracija od potpune keramike - Kurbad, Andreas (Array, 2009)
Kako tehnologija tlačenja tako su i CAD/CAM postupci ispunili klinička očekivanja u izradi zubnih nadomjestaka od potpune keramike. Primjenom neobrađenih blokova od polimernih materijala koji izgaraju mogu se koristiti prednosti racionalne izrade prije svega potpuno anatomskih ishodišnih oblika umjesto konvencionalne voštane modelacije. To je pojednostavljenje tehnologije tlačenja. Postupak brušenja keramike u uređajima za brušenje koji ima određene nedostatke zamjenjuje se postupkom tlačenja i korisnicima CAD/CAM-a otvara mogućnost korištenja IPS e.max materijala za tlačenje, prije svega za krunice i male mostove