Terapijski koncepti u implantologiji - Stühler, Bernhard (Array, 2009)
Nove tehnologije, novi materijali, njihova područja indikacije i povećani zahtjevi pacijenata postavljaju zubotehnički laboratorij pred veliki broj restauracijskih mogućnosti i želja. Kod svake nove tehnike ili svakog novog materijala trebalo bi se, međutim, postaviti pitanje o dugoročnim kliničkim iskustvima. Nađemo li se već kod oblikovanja restauracije na neistraženom području, preporučljivo je da se prilikom proizvodnje posegne za starim poznatim i dokazanim materijalima te radnim koracima, kako bi se izbjegli dodatni faktori rizika. Članak prikazuje rad na pacijentu kod kojeg je postojala želja za implantacijom 10 implantata u gornjoj čeljusti kao i imedijatno opterećenje mostom fasetiranim akrilatom nakon 3 do 4 dana. Konačni protetski rad bio je planiran nakon razdoblja nošenja provizornog mosta od 6 mjeseci