Ihtiofauna donjeg toka potoka Blizneca - Piria, Marina (Array, 2009)
Uzorci riba lovljeni su elektroagregatom na donjem toku potoka Blizneca u dva navrata tijekom studenoga 2008. godine. Ukupno je ulovljeno 50 riba. Zabilježene su četiri vrste i to Carassius gibelio, Gobio gobio, Perca fluviatilis i Squalius cephalus, od kojih je S. cephalus najbrojniji. Sve vrste, osim klena imaju negativan alometrijski rast s b vrijednostima nižima od 3. Iako klen ima pozitivnu alometriju, b vrijednost mnogo je niža od hrvatskog prosjeka. I ostale proučavane vrste imaju b vrijednost ispod hrvatskog prosjeka. Faktor kondicije je vrlo nizak i ispod je hrvatskog prosjeka kod klena i grgeča, u prosjeku kod krkuše, a lagano iznad prosjeka kod babuške. Potok Bliznec vrlo je siromašan biotop kako za grgeča tako i ostale proučavane vrste