Liječenje proširene endo-paro-lezije : prikaz slučaja - Cujé, Johannes (Array, 2009)
Kod endo-paro-lezija se radi o istovremenom oboljenju endodonta i marginalnog parodonta. Razlog je u pravilu anaerobna miješana infekcija obaju anatomskih struktura. U literaturi se širenje infekcije preko različitih komunikacijskih putova između endodonta i parodonta djelomice kontroverzno ra- spravlja. Na temelju aktualne literature se u početnom dijelu ovog članka razjašnjava etiologija i di- jagnostika endo-paro-lezije, te se u nastavku na klasifikaciju prema Simonu i sur. (1972.) prikazuju moguće diferencijalno dijagnostičke i terapijske posljedice. U drugom dijelu članka se na temelju primjera opisuje dijagnostika i liječenje primarne endodontske lezije s parodontnim sudjelovanjem