Vizija, strateške mjere i akcijski plan razvoja uzgoja školjkaša u ušću rijeke Krke - Marguš, Drago (Array, 2009)
U radu su prikazani vizija, strateške smjernice/mjere i akcijski plan razvoja uzgoja školjkaša u ušću rijeke Krke, koje su proizašle iz nekoliko rasprava s uzgajivačima školjkaša u ušću provedenih tijekom 2008., za vrijeme izrade Integralnog plana razvoja školjkarstva u ušću rijeke Krke (Integrated Plan for Shellfish Farming in Krka Estuary Area) i u okviru Programa poticanja zelenog poduzetništva (UNDP - Projekta COAST - Očuvanje i održivo korištenje biološke i krajobrazne raznolikosti na dalmatinskoj obali putem održivog razvitka obalnog područja - Conservation and Sustainable Use of Biodiversity in the Dalmatian Coast through Greening Coastal Development). Kratkoročno značajniji poticaj razvoju uzgoja školjkaša u ušću rijeke Krke mogla bi biti izgradnja zajedničkoga otpremnog i purifikacijskog centra, skladišta opreme i radnoga prostora za pripremu uzgojne opreme i prostora za zbrinjavanje otpada, a dugoročno na izgradnju mrijestilišta školjkaša na lokalitetu Martinska