Endodontska terapija donjeg trećeg kutnjaka s 5 kanala : prikaz slučaja - Silberman, Adrian (Array, 2009)
Endodontska terapija trećih kutnjaka obično postaje dio sveukupnog plana terapije, jer predstavlja konzervativniji i manje invazivni pristup u odnosu na njene terapijske alternative. Učestalost anatomskih varijacija donjih kutnjaka, prvenstveno konfiguracija korijenskog kanala, iziskuje 2 retroalveolarne rendgenske snimke iz različitih kutova. Na temelju očitanja i interpretacije rendgenskih slika, kliničar bi trebao uzeti u obzir anatomiju i stupanj složenosti endodontskog zahvata te uputiti pacijenta endodontu, ako to smatra potrebnim. Ovaj članak govori o uspješnom zahvatu i očuvanju donjeg trećeg kutnjaka s 5 korijenskih kanala, kao i o metodama za njegovo kliničko zbrinjavanje