Jean Baudrillard i Slavoj Žižek o potrošačkom društvu - Maslov, Gordan (Array, 2009)
Rad se usredotočuje na pristup društvu potrošnje francuskoga kulturnog teoretičara Jeana Baudrillarda i slovenskog filozofa Slavoja Žižeka. Oba su autora pod jakim utjecajem diskursa marksizma, strukturalizma, semiotike, psihoanalize (Žižek) i sociologije (Baudrillard). Članak se dotiče i manje poznatog aspekta misli Jeana Baudrillarda, koji od sedamdesetih godina 20. stoljeća polako napušta diskurse marksizma i strukturalizma te se okreće poststrukturalizmu, no koji unatoč tomu zadržava trajnu preokupaciju određenim fenomenima suvremenoga Zapadnog društva