Paški sveti prostor : prilog tumačenju - Šantek, Goran Pavel (Array, 2009)
U radu se predstavlja razvoj znanstvenih spoznaja o religioznosti Praslavena i brojnim primjerima pokazuje sukladnost poganskoga sakralnog prizorišta s Paga njihovu obrascu koji je predstavio Radoslav Katičić te tročlanoj strukturi pretkršćanskoga slavenskoga svetog prostora koji je otkrio Andrej Pleterski. Osobita je vrijednost ovoga istraživanja otkrivanje da je najviša točka paške strukture služila i kao solarni opservatorij te da je tako stečeno znanje ugrađeno u kulturnu interpretaciju prostora