Samoorganiziranje neizrazitog analitičkog regulatora pri vođenju mobilnog robota - Kirola, Marijo (Array, 2009)
Promjena postojeće strukture suvremenog neizrazitog analitičkog regulatora predlaže se u svrhu poboljšanja njegovih regulacijskih karakteristika. Isto tako predlaže se i automatski postupak samoorganiziranja njegovih slobodnih parametara u off–modu rada. Komparativni rezultati vođenja autonomnog mobilnog robota različitim oblicima putanja s implementiranim linearnim i neizrazitim analitičkim Proporcionalno-Derivacijskim PD – regulatorom prikazani su na kraju