Odnos ustaške vlasti na Kalniku i u potkalničkom kraju prema Srbima, Židovima i Romima 1941. godine - Škiljan, Filip (Array, 2009)
Autor se u radu bavi stradanjem Židova, Srba i Roma na području Kalnika i potkalničkog kraja 1941. godine (bivše kotari Novi Marof, Ludbreg, Križevci i Koprivnica). Uspoređujući izvornu arhivsku građu, onodobni tisak, poslijeratne iskaze i literaturu autor je pokušao doći do novih spoznaja o stradanjima nacionalnih i vjerskih manjina kalničkog kraja u NDH. Na kraju donosi zaključak u kojem komentira i demografsku sliku kalničkog kraja prije i nakon Drugog svjetskog rata