Application of hydroforming process in sheet metal formation - Grizelj, Branko (Array, 2009)
Ovaj rad prikazuje teorijsko znanje i praktičnu primjenu postupka hidrooblikovanja metala deformiranjem. Danas proizvođači automobila koriste limove od visokočvrstih čelika. Ove ploče iz visokočvrstih čelika očvršćuju u postupku oblikovanja. S upotrebom visokočvrstih čelika, automobili su lakši, što je namjera proizvođača zbog manjeg utroška goriva zbog visokih cijena goriva. Neki primjeri primjene postupka hidrooblikovanja simulirani su metodom konačnih elemenata i prikazani u radu