Immunolocalisation of the serotonin in the fundus ventriculi and duodenum of the Asia minor ground squirrel (Spermophilus xanthoprymnus) - Timurkaan, Sema (Array, 2009)
Endokrine stanice proksimalnoga dvanaesnika i želučanoga dna vjeverice Spermophilus xanthoprymnus istražene su imunohistokemijskom metodom. Ustanovljeno je da su stanice koje reagiraju na protutijela za serotonin rasprostranjene s različitom učestalošću na dnu želuca i u dvanaesniku. Kuglasta su ili vretenasta oblika s najvećom učestalošću u fundusnom području. Takva rasprostanjenost endokrinih stanica na dnu želuca i u dvanaesniku vjeverice slična je raspodjeli u drugih sisavaca