Diaphragmatic hernia in a horse : a case report - Sabev, Sasho Petkov (Array, 2009)
Prikazana je ošitna kila nastala nakon prometne nesreće u desetomjesečne ždrjebice. Auskultacijom i perkusijom pretražene su obje strane prsnoga koša. Radi potvrde dijagnoze provedena je radiografska i ultrazvučna pretraga bočnih strana prsnoga koša. U svrhu otkrivanja možebitnih komplikacija provjereno je kliničko stanje životinje i provedene su biokemijske pretrage krvi. Elektrokardiogram je pokazivao smanjivanje amplituda R i T valova