Dot-blot enzyme immunoassay for the detection of bovine viral diarrhea virus antibodies - Hemmatzadeh, Farhid (Array, 2009)
Dot-blot imunoenzimni test rabljen je za dokaz protutijela za virus virusnoga proljeva u zaraženih goveda. Kao antigen rabljen je virusni soj NADL. Ukupno je bilo pretraženo 1250 uzoraka seruma neutralizacijskim testom i imunoenzimnim testom. Protein G obilježen peroksidazom iz hrena rabljen je za dokaz specififi čnih protutijela, a kao supstrat rabljen je TMB. Statističkom analizom nije ustanovljena značajna razlika u osjetljivosti dot-blot imunoenzimnoga testa, neutralizacijskoga testa i imunoenzimnoga testa. Razvijeni test je jednostavan, jeftin, pouzdan i brz te se može rabiti za serološku dijagnostiku virusnoga proljeva goveda