Početci i razvoj školstva u Bjelovaru od 1761. do danas - Strugar, Vladimir (Array, 2007)
Autor opisuje povijesni put školstva u Bjelovaru u proteklih 245 godina (1761.–2006.). Rezultati proučavanja utemeljenja i razvoja ustanova predškolskog odgoja, osnovnoga i srednjega te privatnog školstva ukazuju na njihov intenzivan razvoj, ali se u njemu može uočiti kontinuitet i diskontinuitet