Bjelovarske pukovnije na europskim ratištima 1756.–1918. godine - Pleskalt, Željko (Array, 2007)
Više od 170 godina ratovanja na europskim ratištima Križevačke i Đurđevačke pukovnije, a kasnije i 16. varaždinske pukovnije u sastavu austrijske vojske, ostavilo je neizbrisiv trag u austrijskoj vojnoj historiografiji koja je iznjedrila niz opsežnih znanstvenih radova značajnih za austrijsku, ali i hrvatsku vojnu povijest. U ovom radu korištena su dostignuća austrijske historiografije u dugome povijesnom razdoblju od gotovo 100 godina te radovi hrvatske historiografije nastale u drugoj polovici 20. stoljeća