Povijest županijskog upravno-teritorijalnog ustroja Bjelovarskobilogorske županije - Slukan-Altić, Mirela (Array, 2008)
Osnutak Bjelovarske županije 1871. godine označio je početak moderne županijske upravno-teritorijalne organizacije na bjelovarskom području koja se usprkos pedesetogodišnjem razdoblju ukidanja (1922. – 1992.) zadržala do današnjih dana