Kolokvijalno pomorsko nazivlje na dubrovačkom području - Stepanić, Željko (Array, 2009)
Anketa je provedena među iskusnim dubrovačkim pomorskim kapetanima i studentima Pomorskoga odjela Sveučilišta u Dubrovniku o poznavanju naših starih kolokvijalnih naziva. Ona je pokazala da se danas ti nazivi prilično brzo gube iz generacije u generaciju naših pomoraca. Dok današnji časnici poznaju oko 70 % staroga pomorskog nazivlja iz ankete, studenti - budući pomorci prepoznaju znatno manje od polovine ponuđenih riječi