[Kompozicija u zelenom] - Šohaj, Slavko (1980)
Na žutoj podlozi su smeđe i plave mrlje boje različitih oblika i ekpresivnog duktusa. Tako nastala kompozicija malog formata uokvirena je linijama, kistom grubo nanesene zelene boje.