Vedantski komentari uz Isa-upanisad - Andrijanić, Ivan (Array, 2009)
Između mnogih komentara uz kratku, ali vrlo slavnu ä÷à-upaniùad ovaj rad izabire komentare øaïkare, Veïkañanàthe i Madhve kao najtipičnije izraze monističkoga pristupa (advaita), pristupa diferenciranoga monizma (vi÷iùñàdvaita) i dualističkoga pristupa tumačenju upaniùadske objave (÷ruti). Rad se usredotočuje na ono što je najznačajnije za svaku od triju škola te na ono u čemu se tri glasovita komentatora najmanje slažu. øaïkari je potrebno razlikovati više i niže znanje, odnosno viši i niži brahman da bi pomirio različite izričaje u upaniùadi sa svojim monističkim nazorom, pripisujući ono što se s njime ne slaže razini nižega znanja ili znanja o nižem brahmanu. S druge strane Veïkañanàtha, koji priznaje različitost duše od Boga i stvarnost svijeta, može izravnije, s manje teoretičarskoga razlikovnog aparata tumačiti riječi upaniùadi. To vrijedi i za Madhvu, no on često iznosi svoje teološke nazore koji ne proizlaze iz riječi ä÷à-upaniùadi