Sprinkle drying kiln ceramic granulate drying characteristic and experimental measurements of the drying process parameters - Orlovsky, Imrich (Array, 2009)
Ovaj rad se bavi tehnologijom proizvodnje keramičkih granulata, koji se koriste za daljnju proizvodnju keramičkih proizvoda. Sušenje je rasprostranjeni tehnološki proces koji se koristi u gotovo svim industrijskim područjima. Jedno od njih je keramička industrija. Vlažnost granulata pripada glavnim parametrima koji utječu na njihovu kvalitetu. Cilj mjerenja je bio oblikovati mjerni sustav za rukovanje procesom sušenja granulata prema postignutoj ovisnosti