E-learning : situation and perspectives - Crnjac Milić, Dominika (Array, 2009)
Ovaj rad analizira proces učenja primjenom informacijsko-komunikacijskih tehnologija kao platforme koja ima za cilj olakšati dostupnost i protok informacija, te interakciju među sudionicima učenja i tako poboljšavati proces učenja. Poseban naglasak dan je učenju na daljinu u web okruženju. Dani su prijedlozi za brže i lakše integriranje ovakvog načina učenja, te su razmotrene njegove prednosti i nedostaci. U radu je prikazana analiza pristupa e-učenju i učenju na daljinu na tehničkim fakultetima koja se može poopćiti i na druge struke i razine učenja. Također je dan prijedlog za nužne promjene pri uvođenju učenja na daljinu i e-učenja. Ukazano je na nedostatke sadašnjeg pristupa poučavanju, ali isto tako i na moguće nedostatke koje bi donijelo e-učenje