Application of contemporary materials for sealing pipe - threaded joints - Tonković, Zlatko (Array, 2009)
U radu je razmotrena primjena suvremenih tekućih brtvenih materijala na bazi metil-metakrilata, tzv. anaerobnih brtvila. Primjene obuhvaćaju pouzdano brtvljenje navojnih spojeva u svim vrstama cijevnih instalacija (vodovodi, toplovodi, parovodi, plinovodi, rashladna tehnika i klimatizacija, pneumatika i hidraulika). Posebice je razmotrena gospodarska opravdanost tih brtvenih materijala i značajne prednosti koje ta suvremena tehnika brtvljenja ima u odnosu na klasične postupke