Tumačenje veze između etike i interneta među studentima Zagrebačke škole ekonomije i managementa - Aleksić-Maslać, Karmela (Array, 2009)
Etika u vezi s informacijskim i komunikacijskim tehnologijama (Information and Communiacation Technologies – ICT) postavlja se kao temelj modernog poslovanja. Brzi razvoj tih tehnologija dovodi do brzog razvoja u svim segmentima društva, znanosti i obrazovanja. Tako danas poluživot znanja u većini oblasti iznosi svega pet do šest godina. Razvoj tehnologije donosi i informatički sve pismenije generacije, kao i problem etike, koja kao disciplina treba biti sastavni dio poslovanja te informacijske i komunikacijske tehnologije. Njihova veza predstavlja preduvjet za poslovni uspjeh. U svrhu pisanja ovog članka provjerili smo stavove mlađih generacija, njihova promišljanja vezana uz etiku i internet kao jedan od dijelova informacijskih i komunikacijskih tehnologija