Physical and metallurgic changes during the friction welding of high-speed cutting steel and tempered steel - Ratković, Nada, inženjerka strojarstva (Array, 2009)
Ovaj rad daje osnovne principe zavarivanja trenjem brzoreznog čelika i kaljenog čelika s motrišta metalurškog procesa koji se odvija u materijalu. Osnove zavarivanja trenjem različitih materijala navedene su teorijski. Eksperimentalni dio rada odnosi se na zavarivanje trenjem uzoraka izrađenih od različitih metala: brzoreznog čelika (HS 6-5-2-5) s jedne i kaljenog čelika (C60) s druge strane