Nikola Visković: Kulturna zoologija : što je životinja čovjeku i što je čovjek životinji, Naklada Jesenski i Turk, Zagreb, 2009. : [prikaz] - Jurić, Hrvoje, filozof (Array, 2009)
Kao kod rijetko koje knjige koja se objavljuje kod nas, u ovom je slučaju potrebno najprije istaknuti nekoliko činjenica o autoru, jer Kulturna zoologija još jednom potvrđuje njegov nemjerljivi doprinos u polju kojega se tiče ovo djelo. Štoviše, Visković ovom knjigom, kao i svojim prethodnim radovima, ne samo da "daje doprinos" kulturnoj zoologiji, nego je on začetnik kulturne zoologije kod nas, osoba koja je osmislila tu disciplinu, dala joj prve i presudne poticaje, te ostvarila dosad najznačajnije rezultate u tom području. Nikola Visković je obrazovanjem i nastavnim djelovanjem pravnik, ali je osvjedočeni erudit i polihistor; autor je nezaobilaznih knjiga u području prava, ali i nekoliko enciklopedijskih djela koja nisu vezana isključivo uz pravnu znanost; znanstvenik je, ali je također publicist i aktivist