Reinforced concrete and concrete prefabrication concept in Le Corbusier's scope of work - condo building in Marseilles 1945-1952 - Ivanković, Vedran, inženjer strojarstva (Array, 2009)
U članku koji je temeljen na istraživanju izvorne arhivske građe iz Fondationa Le Corbusier u Parizu, ponajprije izvedbenih projekata prve velike realizirane posljeratne višestambene zgrade u Francuskoj (Marseille, Boulevard Michelet 280), autor analizira razvoj armiranobetonskih konstrukcija i primjenu specifične tehnologije prefabrikacije u opusu Le Corbusiera, jednog od najvećih arhitekata 20. stoljeća. Cilj je članka ukazati na njegov jedinstven i složen pristup oblikovanju armiranog betona i upotrebi prefabrikacije, te na eventualnu mogućnost suvremene primjene projektantskih rješenja marseilleskog stambenog prototipa. U članku je također iznesen razvoj Le Corbusierove vizije višestambenih zgrada koje su realizirane tek nakon Drugog svjetskog rata, a koje zbog arhitektovog specifičnog pristupa projektiranju, koje je u prvom redu omogućila upotreba armiranog betona, u svoje doba postaju primjer udobnosti i kvalitete stanovanja par excellence