Waterjet machining - Botak, Zlatko (Array, 2009)
Obrada materijala odvajanjem čestica tradicionalnim postupcima upotrebom reznih alata nije jedini postupak obrade metala, već se materijal s obratka može odstraniti i djelovanjem toplinske, električne ili kemijske energije. Iako su postupci i i tehnike obrade poznate otprije, pojedine tehnologije se nisu u većoj mjeri koristile u praksi.Učlanku je opisan postupak rezanja materijala vodenim mlazom kojem se u primjeni za rezanje tvrđih materijala potrebno u mlaz dodati još i abrazivno sredstvo