Božidar Petrač, Antun Šundalić, Krunoslav Zmaić (ur.): Sadašnjost i budućnost sela i poljoprivrede : zbornik radova sa znanstvenog skupa "Globalizacija i regionalni identitet 2009.", Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera, Ekonomski fakultet, Poljoprivredni fakultet, Osijek, 2009. : [prikaz] - Pavić, Željko, sociolog (Array, 2009)
Zbornik radova "Sadašnjost i budućnost sela i poljoprivrede" proizašao je iz znanstvenog skupa "Globalizacija i regionalni identitet 2009." održanog u Osijeku 25. i 26. rujna 2009. godine. Zbornik sadrži radove koji s aspekta sociologije, agroekonomije, ekonomije, demografi je i informatologije nastoje osvijetliti problematiku sela i poljoprivrede u vremenu globalizacije. Radovi, njih ukupno petnaest, podijeljeni su u dvije tematske skupine. U prvoj skupini, pod nazivom "Selo i seoski okoliš: sociodemografska analiza razvojnih potencijala", nalazi se sedam radova iz područja sociologije i demografi je. U njima se obrađuju socijalni i demografski resursi ruralnog prostora, koji proizlaze iz njegove sociokulturne i prirodne posebnosti. U drugom se dijelu, nazvanom "Gospodarski potencijali ruralnog prostora", analiziraju različite dimenzije podizanja gospodarske konkurentnosti ruralnog prostora