Utjecaj taqi polimorfizma u melanokortinskome receptoru (MC4R) na klaonička svojstva svinja - Margeta, Vladimir (Array, 2009)
Cilj ovog istraživanja bilo je utvrditi kako polimorfizam MC4R gena utječe na klaonička svojstva. Ispitivanje je provedeno na 60 križanaca pasmina veliki jorkšir i njemački landras na strani majke i duroka na strani oca. Prema ispitivanjima utvrđeno je da polimorfizam MC4R gena utječe na pojedina kvantitativna svojstva svinja vezana uz unos hrane kao što su debljina MLD-a. električna provodljivost i boja mišićnoga tkiva