Determination of technological parameters limit values on planned experiment, proposal for following products from thermoplasics qualitative parameters - Dobránsky, Jozef (Array, 2009)
Doprinos se tiče određivanja tehnoloških parametara granične vrijednosti potrebne za planirani prijedlog eksperimenta u kojima će se utjecaj pojedinih tehnoloških parametara promatrati. Tehnološki parametri u međusobnoj interakciji utjecaja rezultiralo je kvalitetom plastomera proizvedenih proizvoda kroz tehnologiju brizganja. Tri različita tehnološka parametra koja su korištena uglavnom u međusobnoj interakciji, utječu na i kvalitativne karakteristike proizvoda u proizvodnom procesu te su odabrane od skupine tehnoloških parametara. Za vrijeme eksperimentalnog mjerenja, vrijednost jednog tehnoloških parametra je uvijek bila promijenjena. U svakoj promjeni, eksperimentalni uzorci su proizvedeni, a zatim su izmjereni i vrednovani