Heterozis i heterobeltiozis za komponente uroda soje - Sudarić, Aleksandra (Array, 2009)
Cilj ovog istraživanja bio je procijeniti heterozis i heterobeltiozis za četiri komponente uroda zrna soje te usporediti vrijednosti svojstava F1 hibrida sa roditeljima. Ispitivano je 29 genotipova: 11 roditeljskih i 18 F1 hibrida