Lipid peroxidation levels in soybean (Glycine max (L.) Merr.) seed parts as a consequence of imbibition stress - Lisjak, Miroslav (Array, 2009)
Intenzivne oborine i intenzivno usvajanje vode suhoga sjemena nakon sjetve u polju mogu rezultirati takozvanim imbibicijskim oštećenjem sjemena. U ovom istraživanju analiziran je intenzitet lipidne peroksidacije u sjemenjači, klici i kotiledonima sjemena tri sorte soje (Podravka 95, Tisa i Vita), nakon 3, 6, 12 i 24 imbibicije u vodi pri 20oC