Cosmopolitanism and liberalism : Kant and contemporary liberal cosmopolitanism - Wonicki, Rafal (Array, 2009)
Autor ovog članka uspoređuje Kantov pojam kozmopolitskog prava sa suvremenim liberalnim kozmopolitanizmom teoretičara poput James Bohmana (profesor filozofije na Sveučilištu Saint Louis) i Davida Helda (profesora na London School of Economics and Political Science). Ova dva teoretičara uzimaju Kantovo kozmopolitsko pravo i preoblikuju ga uzimajući u obzir proces globalizacije i činjenicu pluralizma. Nužno je istražiti koliko su duboko ovi autori promijenili uvid u Kantovo kozmopolitsko pravo i njegove implikacije te također koliko su ovi autori preoblikovali klasični liberalno-politički vokabular